Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αστέρας… λαμπερός στη Βάρη


Αφιέρωμα του www.onsports.gr
Συντάκτης: Κώστας Ζαρέντης




Ένα… αστρικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στις 14 Μαΐου, στον ουρανό της Ανατολικής Αττικής, φωτίζοντάς τον από «κυανόλευκες» λάμψεις!

Όμοιό του, δεν είχε παρουσιαστεί ξανά!



Το πιο λαμπρό αστέρι του ποδοσφαίρου της ΕΠΣΑΝΑ, ο Α.Ο. Κυανούς Αστήρ Βάρης, όπως ονομάστηκε την 1η Ιανουαρίου του 1964, από τους ανθρώπους που...
εμπνεύστηκαν την ίδρυσή του, 47 χρόνια μετά, κατάφερε να φτάσει στον «έβδομο ουρανό», με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Δ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία του!
Η τροχιά που διέγραψε ο Αστέρας, στους 30 αγώνες που έδωσε, άφησε πίσω του, εκτυφλωτική λάμψη!
Οι 23 νίκες, 6 ισοπαλίες, 1 ήττα και τα 71-18 τέρματα σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα, αποτέλεσαν τα συστατικά της  επιτυχίας, που οδήγησαν το πιο λαμπρό Αστέρι της Ανατολικής στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του «ποδοσφαιρικού» της ουρανού!
Το Οnsports, σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές της ομάδας, που έκανε φίλους και αντιπάλους να μιλάνε για αυτήν με κολακευτικά λόγια, αναγνωρίζοντας την πανάξια κατάκτηση του τίτλου, που συνοδεύτηκε με την κορυφαία στιγμή της ιστορίας της. Την άνοδο στη Δ΄ Εθνική.
«Είναι μια ιστορική στιγμή»
Ο πρόεδρος του Αστέρα Βάρης, Χρήστος Γιαννακόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, μίλησε για μια χρονιά  που είχε αγωνία και δύσκολες στιγμές.
Τόνισε πάντως πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Δ΄ Εθνική, είναι μια ιστορική στιγμή.
proedros
«Ήταν βασικός στόχος ο τίτλος και η άνοδος στη Δ΄ Εθνική. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για το σωματείο και αποτελεί την πιο ιστορική στιγμή, από το 1964 που ιδρύθηκε.
Συντελεστές αυτής της επιτυχίας, ήταν οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο, η διοίκηση και φυσικά ο κόσμος. Όλοι είχαν σημαντική συμβολή στην επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων μας.
Πρέπει να πω πάντως, πως ήταν μια χρονιά με αγωνία και δύσκολες στιγμές».
Για την επόμενη μέρα του Αστέρα, ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, δήλωσε:
«Από δω και πέρα, μέσα σε μια κρίσιμη εποχή, λόγω της οικονομικής κρίσης, των γεωγραφικών αλλαγών, λόγω του Καλλικράτη, αλλά και της αναδιοργάνωσης της Δ΄ Εθνικής, η ομάδα έχει να επιτελέσει δύσκολο έργο, που είναι η παραμονή στη Δ΄ Εθνική.
Η γενική συνέλευση που θα γίνει στο 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα εκλέξει νέο Δ.Σ.
Αυτό θα πάρει όλες τις αποφάσεις για την επόμενη χρονιά. Θα εξετάσουμε τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τον προϋπολογισμό των ομάδων και ειδικότερα τη δική μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την καλύτερη ενίσχυσή της».
«Το παλεύαμε από πέρυσι»
Ο γενικός αρχηγός των πρωταθλητών, Δημήτρης Ξυγκάς, ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας τους.
Ήταν ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές, καταθέτοντας, ψυχή, ενέργεια και πολύτιμο χρόνο για την ομάδα.
ksygas
«Παλεύαμε από πέρυσι την άνοδο και την δικαιούμασταν από την περασμένη χρονιά. Είμαστε πανευτυχείς που καταφέραμε να προβιβάσουμε την ομάδα στη Δ΄ Εθνική, υλοποιώντας τον μεγάλο αυτόν στόχο, σε δύσκολες συνθήκες, με πολλά προβλήματα».
«Είχαμε την καλύτερη ομάδα»
Ο αρχηγός του Αστέρα Βάρης, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ομάδα σε ηλικία 8 ετών ! Ο Αργύρης Πλίτσης, περί του οποίου ο λόγος, πέρασε από τους  παμπαίδες τους παίδες και τους νέους, «χτύπησε την πόρτα» της ανδρικής ομάδας, σε πολύ μικρή ηλικία για την τότε εποχή (17 ετών) και έφτασε όντας 30 ετών να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας, με την άνοδο στη Δ΄ Εθνική.
plitshs
«Είμαστε ευτυχισμένοι. Από πέρυσι κυνηγούσαμε την άνοδο. Φέτος τα καταφέραμε. Είχαμε την καλύτερη ομάδα, κατά γενική ομολογία. Η νέα χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στη Δ΄ Εθνική και να αποδείξουμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία στην άνοδο.
Αφιερώνουμε τον τίτλο στον Θοδωρή Παναρίτη, ο οποίος ένα παιχνίδι πριν το τέλος του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει κριθεί ο τίτλος, έφυγε από την Ελλάδα για να μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό».
«Δίκαια πετύχαμε την άνοδο»
Ο Λευτέρης Στρατής, είχε τις περισσότερες συμμετοχές. Έπαιξε στους 29 από τους 30 αγώνες (2.610 λεπτά), και παρ’ ότι είναι αμυντικός μέσος, κατάφερε να πετύχει 8 γκολ!
straths
«Η ομάδα ήταν η καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά καταφέραμε δίκαια να πετύχουμε τον στόχο μας. Ακόμα και οι αριθμοί το δείχνουν, με μόλις μία ήττα, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Όλη η ομάδα πέτυχε τον στόχο. Από την πλευρά μου προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα και πιστεύω ότι το κατάφερα».
«Δουλέψαμε σκληρά»
Ο Κώστας Σακελλαρίου, ήταν το πρώτο «κανόνι» του Αστέρα. Με 15 γκολ σε 25 παιχνίδια, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων», έχοντας μεγάλη συμβολή στην πορεία της ομάδας προς την κορυφή.
787376
«Συγχαρητήρια στην ομάδα. Είναι ένα υγιές σωματείο. Έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό. Δουλέψαμε σκληρά και στο τέλος ανταμειφθήκαμε. Εύχομαι να είναι η αρχή για μεγαλύτερα και σπουδαιότερα πράγματα».
«Ήταν λογικό με μία ήττα»
Ο Παναγιώτης Χανδρινός, αποτέλεσε τον «φύλακα άγγελο» της εστίας του Αστέρα, παίζοντας σε 28 αγώνες. Ο 32χρονος τερματοφύλακας, σχολιάζοντας την άνοδο στη Δ΄ Εθνική, υποστήριξε ότι η Βάρη την κατέκτησε δίκαια, τονίζοντας ότι με ορισμένες προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο, η ομάδα θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο νέο πρωτάθλημα.
xandrinos
«Δίκαια κατακτήσαμε την άνοδο. Με μία ήττα σε όλο το πρωτάθλημα ήταν λογικό να το καταφέρουμε. Είμαστε μια ομάδα έτοιμη και με λίγες προσθήκες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η διοίκηση θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει».
«Ο στόχος επιτεύχθηκε»
Η εμπειρία του δεύτερου αρχηγού του Αστέρα Βάρης, Χρήστου Κουτσιούμπα, μέτρησε σε πολλά παιχνίδια, όπως και τα 8 γκολ που πέτυχε.
koytsioympas
«Ο στόχος που είχαμε βάλει από την αρχή της περιόδου, επιτεύχθηκε. Κάναμε ορισμένα λάθη σε αγωνιστικό επίπεδο, τα οποία επανορθώσαμε με νίκες στο τέλος, που ήταν καθοριστικές για το πρωτάθλημα».  
Πηγή: triavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets