Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γρ. Κωνσταντέλλος: μελέτη καταγραφής της ακτογραμμής του Δήμου!


Μελέτη καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης της ακτογραμμής του Δήμου παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη, Πόλεις για να Ζεις, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το παραλιακό μέτωπο του νέου Δήμου.
Η μελέτη αυτή έγινε στα πλαίσια της...
προσπάθειας του συνδυασμού να αναδείξει και οπτικά σε χάρτη την υφιστάμενη κατάσταση του παραλιακού μετώπου, και κατατέθηκε στο σώμα μαζί με πρόταση απόφασης, η οποία περιλαμβάνει την πολιτική θέση του συνδυασμού για την παραλία όπως αυτή περιγράφηκε στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού αλλά και πρόταση για την νόμιμη, ισόνομη και δίκαια διαχείριση της υφιστάμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας από το Δήμο.
Μετά από άρνηση του Δημάρχου, αλλά και την ανεπίτρεπτη μεθόδευση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασίου, η πρόταση του συνδυασμού δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία και παραπέμφθηκε στις Ελληνικές καλένδες.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Με τις πρόσφατες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας το τελευταίο διάστημα, έγινε σαφές ότι στις κατευθύνσεις τους βρίσκεται το επόμενο διάστημα η διαδικασία εκποίησης δημόσιας περιουσίας με ταχείς ρυθμούς.
Με πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έγινε λόγος για παραχώρηση σε ιδιώτες μεγάλων εκτάσεων όπως ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και παραλιών της Αττικής.
Αυτοί οι σχεδιασμοί θα προχωρήσουν με διαδικασίες "fast track". Εντάσσονται στους συνολικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που εξειδικεύονται με το πρόγραμμα Αττική 2014 και κινούνται στην κατεύθυνση της παραπέρα εμπορικής εκμετάλλευσης της γης που ανήκει άμεσα ή έμμεσα στο δημόσιο.
Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής σε αρνητική κατεύθυνση και σε βάρος του λαού του Λεκανοπεδίου.
ΕΠΕΙΔΗ η κερδοσκοπική εκμετάλλευση του κοινωνικού αγαθού της παραλίας είναι αντικοινωνική και απαράδεκτη.
ΕΠΕΙΔΗ στα όρια του δήμου μας υπάρχουν παραλίες που ήδη εκμεταλλεύεται η ΕΤΑ και επιχειρηματικά σχήματα, και υπάρχουν αρκετές ακόμα που αποτελούν στόχο της κυβέρνησης, στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μεσοπρόθεσμου μνημονίου.
ΕΠΕΙΔΗ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της ΕΤΑ για την παραχώρηση της μαρίνας της Βουλιαγμένης
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ:
  • Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για αυτές τις εξελίξεις και την αντίθεσή του στην εκποίηση δημόσιων εκτάσεων, ορεινών όγκων και παραλιών.
  • Διαφωνεί με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου με στόχο τον πλουτισμό και το κέρδος, απ’ όπου και να προέρχεται (ιδιωτιό, δημόσιο ή δημοτικό) εις βάρος του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των περιοχών αυτών .
  • Απαιτεί την παραχώρηση του συνόλου των παραλιών της πόλης (συνολικό μήκος 47 χλμ) από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ στο Δήμο για την αξιοποίηση της προς όφελος των πολιτών.
  • Απαιτεί την άμεση κατάργηση εισιτηρίου εισόδου στις Πλαζ, με την ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των περιφράξεων. Στις παραλίες πρέπει να παρέχονται μόνο είδη και υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση των λουομένων και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τη δύση του ηλίου.
  • Για τη διαφύλαξη της νομιμότητας το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει τη σύσταση επιτροπής, στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου, οι οποίο πλαισιωμένη από κλιμάκια της πολεοδομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διεξάγει επί τόπια αυτοψία σε όλα τα καταστήματα της παραλίας του Δήμου. Ή αυτοψία θα συμπεριλαμβάνει έλεγχο της άδειας λειτουργίας, τις προβλεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες, την πολεοδομική νομιμότητα των κτιρίων, και την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.
Στόχος της επιτροπής αυτής θα είναι εντός προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου να επανέλθει το σύνολο των καταστημάτων της παραλιακής ζώνης σε πλήρη νομιμότητα με ισονομία και ευταξία.
Πηγή: alkyonida-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets