Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Να καταργηθούν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς!


Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών η δημοτική αρχή επιχείρησε να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προ ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορά την αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της Βούλας.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν υπήρχε καν εισήγηση προς τους συμβούλους, παρά μόνο μια προφορική ενημέρωση, με την επισήμανση ότι πρέπει να αυξηθούν τα τροφεία, να φτάσουν στο επίπεδο των δημοτικών παιδικών σταθμών στη Βάρη για να μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά...
   

Στη διαδικασία της συζήτησης ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Κώστας Πασακυριάκος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας έχει χτυπηθεί από παντού, που τα μέτρα της κυβέρνησης μειώνουν όλο και περισσότερο το εισόδημα των νοικοκυριών, να επιβάλλονται αυξήσεις στα τροφεία. Και μάλιστα για οικογένειες των 800 και 850 ευρώ το μήνα, να ζητά ο δήμος τροφεία 40, 50 και 60 ευρώ το μήνα. Το ζήτημα που συζητάμε δεν είναι λογιστικό ή τεχνοκρατικό αλλά κοινωνικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει να πληρώνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω.”
Απαντώντας στα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής ότι οι αυξήσεις είναι μικρές, ότι είναι πιο φτηνά τα τροφεία από τους σταθμούς της Γλυφάδας και του Αλίμου, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ ζήτησε ως ένα ελάχιστο πρώτο μέτρο, να καταργηθούν όλα τα τροφεία για οικογένειες με εισόδημα έως 30. 000 και 40.000 ευρώ, δηλαδή να μην πληρώνουν ούτε αυτά που πλήρωναν. Ακόμα, ζήτησε να μην γίνει καμία αύξηση για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να πληρώσει μια οικογένεια ένα μισθό το χρόνο για τροφεία σε παιδικούς σταθμούς.
Ο δήμος να διεκδικήσει χρηματοδότηση από το κράτος για να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλα τα παιδιά, με προσωπικό και παιδαγωγούς με σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορούν να παίζουν το σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και τη φροντίδα τους, χωρίς το άγχος αν θα έχουν ή όχι δουλειά τον επόμενο μήνα ή μετά από ένα τρίμηνο και εξάμηνο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει ότι για τις οικογένειες των 50 παιδιών που φιλοξενήθηκαν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για τις οικογένειες των παιδιών που απορρίφθηκαν και φτάνουν τις 70, όπως και για εκείνες που δεν έκαναν καν αίτηση, πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το κράτος και το δήμο ώστε τα βρέφη και τα νήπια παιδιά τους να μπορούν να φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς να πληρώνουν τροφεία.
Ηδη, έχουν πληρώσει αρκετά, ήδη οι περικοπές σε μισθούς, η αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, έχουν εξανεμίσει μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους.
Ολες αυτές οι οικογένειες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πληρώσει και ξαναπληρώσει (και μέσω της άμεσης φορολογίας και μέσω των δημοτικών τελών) για να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι όταν πλήττονται βασικά τους δικαιώματα, ο μόνος δρόμος για να κερδίσουν είναι ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση, μαζί με τους εργαζόμενους.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση γονείς και εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μαζί αγώνα, γιατί τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Πηγή: alkyonida-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets