Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ξεκίνησε χωρίς τον Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο

Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την παρουσία του Δημάρχου παρά τη σοβαρότητα των θεμάτων που είναι προγραμματισμένα να συζητηθούν. Όπως προβλέπεται, η διαδικασία ξεκινάει με ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων προς τη διοίκηση.

Να προταχθεί το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με...

την παραλία ζήτησε ο κ. Κωνσταντέλλος στην έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου αφού θεωρεί ότι είναι βαρύνουσας σημασίας και θεωρεί ότι το συμβούλιο πρέπει να έχει τον χρόνο να το εξαντλήσει επαρκώς.
Ο κ. Βαμβασάκης κατήγγειλε ότι χθες συνάντησε στην παραλία της Βάρκιζας παρκαδόρους παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος σε προηγούμενο συμβούλιο δήλωσε ότι έχει το συγκεκριμένο πάρκινγκ είναι πλέον ελεύθερο.
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεωργουλόπουλος ζήτησε να μειωθεί ή ακόμα και να καταργηθεί το μίσθωμα του αναψυκτηρίου της πλατείας Πανοράματος το οποίο το εκμεταλλεύεται ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής.
Ο κ. Κοντονής επανήλθε σε ερώτημα που είχε θέσει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο αφορούσε την περιοχή Χέρωμα της Βάρης, και το αίτημα τους να επικαιροποιηθεί μια παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κοντονής εξέφρασε την απορία γιατί το αίτημα δεν γίνεται δεκτό από τη Δημοτική Αρχή.
Η κα Βερώνικα Αγαλιώτη ρώτησε γιατί δεν θα γίνει φέτος στη Βούλα ο καθιερωμένος μήνας πολιτιστικής δημιουργίας που έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη.
Ο κ. Γιάννης Σκουμπούρης έθεσε ερώτημα σχετικά με τη θέση της Δημοτικής Αρχής για το γεγονός ότι άνοιξε το παραλιακό κέντρο απέναντι από το Ασκληπιείο παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου.
Απαντώντας αντί του Δημάρχου, ο κ. Πανάς ενημέρωσε το σώμα ότι για το πάρκινγκ στην παραλία της Βάρκιζας, ο Δήμος είναι σε φάση συνεννόησης με την επιχείρηση προκειμένου να ανοίξει. Σε ότι αφορά το αίτημα του κ. Κωνσταντέλλου, ο κ. Πανάς απάντησε ότι ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου ζήτησε να μην προταχθεί το θέμα προκειμένου να μπορέσει να είναι παρόν και ο κ. Κασιδόκωστας.
Για το αναψυκτήριο του Πανοράματος, ο κ. Πανάς δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να μειώσει το μίσθωμα.
Για το φεστιβάλ πολιτιστικής δημιουργίας, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι δεν γίνεται φέτος επειδή ο νέος φορέας δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί. Εξήγησε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να είναι μεταβατική και ότι θα δημιουργηθούν κάποιες ελλείψεις. Δεσμεύτηκε ότι από τη νέα χρονιά θα επανέλθουν όλες οι δράσεις που γινόντουσαν στο παρελθόν.
Στην ερώτηση του κ. Σκουμπούρη σχετικά με το κέντρο απέναντι από το Ασκληπιείο, ο κ. Πανάς δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις ενέργειες του Δημάρχου αλλά απ' ότι γνωρίζει το κατάστημα έχει άδεια λειτουργίας. Στο ίδιο θέμα παρενέβει ο κ. Δαβάκης, ο οποίος διόρθωσε τον κ. Σκουμπούρη λέγοντας ότι ο Δήμαρχος δεν δήλωσε ποτέ ότι πρέπει να κλείσει το μαγαζί, απλώς είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Ο κ. Δαβάκης πρόσθεσε ότι εφ' όσον ο επιχειρηματίας μπορεί να συμμορφωθεί στο προβλεπόμενο ωράριο μουσικής (11.00 μ.μ.) και στην προβλεπόμενη ένταση της μουσικής (80 ντεσιμπελ σε εσωτερικό χώρο με κλειστές της πόρτες και τα παράθυρα) τότε θα του επιτραπεί να λειτουργήσει κανονικά. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας τοποθετήθηκε με τη σειρά της στο συγκεκριμένο θέμα και ενημέρωσε το σώμα ότι έχουν διαπιστωθεί διάφορες πολεοδομικές παραβάσεις στον χώρο, οι οποίες θα επανέλθουν στη νομιμότητα.
Για το ερώτημα σχετικά με το Χέρωμα απάντησε ο κ. Αναστασίου ο οποίος δήλωσε ότι ο Δήμος παρακολουθεί το θέμα και ότι θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η Δημοτική Αρχή είναι σε διαδικασία συλλογής επιπλέον στοιχείων για την περιοχή για να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προ ημερησίας διάταξης και το συμβούλιο ξεκινάει τώρα να συζητάει τα θέματα...


Πηγή: triavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets