Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Διαχείριση σκουπιδιών στα "3Β"


Δελτίο Τύπου Δήμου Βάρης Βουλας Βουλιαγμένης

Στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο Δήμος μας προχωρά στη ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων καθαριότητας και δηλώνει παρών σε στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την αισθητική αναβάθμιση των δημοτικών ενοτήτων μας.
Απευθυνόμαστε σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά και σας ζητάμε...
να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες, τους σχεδιασμούς και τις προτάσεις μας για τη δημιουργία ενός οικολογικού, καθαρού Δήμου.
Η δικής σας ενεργή συνεισφορά κάνει τη διαφορά και βοηθά το Δήμο και τις Υπηρεσίες του να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.
Γι’ αυτούς τους λόγους :
  • Τα σκουπίδια πρέπει να συσκευάζονται σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και να τοποθετούνται πάντοτε - τις βραδινές ώρες (22.00-24.00) – μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Να μην εγκαταλείπετε  ογκώδη αντικείμενα, υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης και κλάδευσης στους δρόμους και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους. Για τα αντικείμενα αυτά και για τα προαναφερόμενα υπολείμματα εργασιών καθαρισμού πρασίνου, παρακαλούμε να τηλεφωνείτε στους αρμόδιους επόπτες καθαριότητας, προκειμένου να συνεννοηθείτε σχετικά με τον καθορισμό ημερομηνίας που θα πρέπει να τα εναποθέσετε στο πεζοδρόμιό σας καθώς και για  τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.
  • Να μην ρίχνετε  μικροαντικείμενα στους δρόμους. Τα μικρά άχρηστα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στα υπάρχοντα καλαθάκια.
  • Να μην ρυπαίνετε τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους.
    Όταν πηγαίνετε στην παραλία να έχετε μαζί σας μια σακούλα (κατά προτίμηση από υλικό ανακυκλώσιμο  ή βιοδιασπόμενο) για να μαζεύετε τα σκουπίδια σας και να τα τοποθετείτε στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων ή σε αυτόν του σπιτιού σας.
  • Στο σπίτι να συνηθίσετε να ξεχωρίζετε κάποια αντικείμενα προτού τα πετάξετε στα σκουπίδια,  όπως τα κουτιά από αλουμίνιο, το χαρτί, το γυαλί, κ.ά, και να τα διαθέτετε για ανακύκλωση.
  • Να χρησιμοποιείτε προϊόντα  φιλικά προς το περιβάλλον, όπου και όταν αυτά υπάρχουν.
Ο Δήμος μας πιστεύει ότι η εφαρμογή των προαναφερόμενων βασικών κανόνων εναπόκειται στην αγωγή, στον πολιτισμό και στην κοινωνική ευαισθησία του καθενός μας.
Ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ο Δήμαρχος
Γρηγόρης Κασιδόκωστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets