Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Από του χρόνου.."η καλύτερη πόλη της Ελλάδος"!


O προυπολογισμός του νέου μας Δήμου, δε θα κάνει την πόλη μας την καλύτερη της Ελλάδος, φέτος, αλλά θα περιορισθεί στο να καλύψει πρακτικές και άμεσες ανάγκες των παρεμβαλλόμενων δημοτικών ενοτήτων.
Ειδικότερα,...
σύμφωνα με τον αρχικό πρόλογο του Δημάρχου, κου Κασιδόκωστα, ο φετινός προυπολογισμός του Δήμου μας θα χαρακτηρισθεί ως "λιτός, αποδοτικος, πρακτικός να πιάσουμε τα κυρίως σημεία που είναι η πρώτη ανάγκη..." ενώ ανέφερε ότι "..δεν προλαβαίνουμε να τον εκτελέσουμε" λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει με τον Καλλικράτη.
Δε δίστασε μάλιστα να προτρέψει τους κατοίκους της περιοχής να συνδράμουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στη βελτίωση των συνθηκών της πόλης μας - "βάλτε το χέρι σας..πάρτε την τύχη της πόλης μας στα χέρια σας..βοηθείστε προς κάθε κατεύθυνση".
Ο τελικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να "νοικοκυρευτεί ο νέος μας Δήμος" και τα επόμενα έτη να είναι πιο εύκολα για τους δημότες αλλά και τους διαχειριστές της χωρίς χρέη και ανοργάνωτες υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση όμως ο "καλύτερος Δήμος της Ελλάδος" θα γίνει αποκλειστικά μέσα από τη συνεργασία των δημοτών με τη Δημοτική Αρχή αλλά και των αρμόδιων υπαλλήλων και υπηρεσιών του Δήμου.
Ταυτόχρονα, θέλοντας να προλάβει την οποιαδήποτε κριτική της αντιπολίτευσης αλλά και το θέαμα αντιπαράθεσης - που παρατηρούμε συνήθως τον τελευταίο καιρό στα δημοτικά συμβούλια - ανέφερε ότι στο παρελθόν έγιναν λάθη αλλά ότι "το μέλλον όμως θα είναι καλό αν και ο Καλλικράτης μαραζώνει τους Δήμους αντί να τους βοηθάει".
Στη συνέχεια ο κος Δαβάκης, ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, πραγματοποίησε την εισήγηση του και τη συνοπτική παρουσίαση του οικονομικού προυπολογισμού του Δήμου.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η Δημοτική Αρχή για την κατάρτιση του προυπολογισμού είχε να αντιμετωπίσει διάφορους σκοπέλους από την τυπική διατύπωση του εκάστοτε όρου / ανάγκης μέχρι και το μηχανογραφικό έλεγχο εκάστοτε ενότητας - όπου στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα πάντα ήταν διαφορετικά.
Η τελική ανάλυση του προυπολογισμού πραγματοποιήθηκε από τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου, τον κ. Θεοδώρου.
Τα κύρια σημεία, που συγκρατήσαμε, είναι τα ακόλουθα:
  • ο συνολικός προυπολογισμός διαμορφώνεται στο τελικό ποσό των 63.564.000 ευρώ +/- 10% προκύπτει από νούμερα που θα εξορθολογιστούν μέχρι το τέλος του έτους,
  • η δαπάνη για το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου φτάνει έως και το 40%+,
  • περιλαμβάνεται στόχος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του Δήμου στο σύνολο των 700+ ατόμων από 480 που είναι σήμερα,
  • οι τρεις δημοτικές ενότητες καλύπτουν οριακά τις λειτουργικές τους δαπάνες,
  • η πλειοψηφία των εσόδων προκύπτει από ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, όπου η αναλογία για κάθε ενότητα είναι χαρακτηριστικά:
    • 1,57 ευρώ το τ.μ για τη Βάρη
    • 1,52 ευρώ το τ.μ για τη Βούλα
    • 2,2 ευρώ το τ.μ. για τη Βουλιαγμένη.
  • και οι τρεις δημοτικές ενότητες - άλλη περισσότερο και άλλη λιγώτερο - έχουν να καλύψουν δάνεια προηγούμενων ετών, συνολικής αξίας 17 εκατ. ευρώ.
Πηγή: alkyonida-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets