Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μπόχα και δυσωδία από τα σκουπίδια στη Βουλιαγμένη

Κινδυνεύει η υγεία των πολιτών

Απελπιστική είναι η κατάσταση στους περισσότερους δήμους του λεκανοπεδίου. Οι κάδοι απορριμμάτων έχουν ξεχειλίσει και τα σκουπίδια, που βρίσκονται διάσπαρτα παντού, με τις βροχές που έρχονται, θα φράξουν τα φρεάτια και θα πνιγούμε κυριολεκτικά. Ασφυκτιά από τη μπόχα και τη δυσωδία ακόμα και η Βουλιαγμένη. Εικόνες ντροπής συνθέτουν το παζλ ενός Δήμου ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Η δημοτική παραπαίουσα αρχή,…

ανύπαρκτη και ανήμπορη να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, αναμένει καρτερικά κάποια ανακοίνωση από την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη λήξη της απεργίας. Άλλωστε η αποχή του Δημάρχου, Γ. Κασιδόκωστα από τα καθήκοντά του γίνεται αισθητή όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και σε πολλά άλλα, εξίσου σοβαρά θέματα.

Μάλιστα, για να καταλάβετε το μέγεθος της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει αυτούς που υποτίθεται ότι είναι οι άξιοι αντικαταστάτες του Γ. Κασιδόκωστα, δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μισθώσουν κάποια οχήματα προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους από τα άφθονα απορρίμματα, αλλά ούτε και φρόντισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες να μην κατεβάζουν αλλά σκουπίδια στους ξεχειλισμένους πια κάδους.

Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους από τη δυσοσμία και όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στο “vimaonline”, δεν τολμούν να ανοίξουν ούτε το παράθυρό τους!

Μεγάλη εντύπωση όμως προκαλούν και οι εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ με τα σκουπίδια έξω από το δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης. Τα παιδιά, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους στο“vimaonline¨, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους από τις δυσάρεστες οσμές που γίνονται αισθητές ακόμη και στις αίθουσές τους.

Η ατμόσφαιρα γίνεται περισσότερο πνιγηρή κυρίως στην κεντρική πλατεία της Βουλιαγμένης εκεί που, συνήθως τα σαββατοκύριακα, συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για ψυχαγωγία, χαλάρωση και διασκέδαση.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις αρκετών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δε διστάζουν να χαρακτηρίσουν τους προσωρινούς διοικούντες, ανεπαρκείς.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν με ανυπομονησία να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο Δήμαρχος, για να ξαναβρεί επιτέλους η πόλη τους κανονικούς της ρυθμούς.


Πηγή: vimaonline.gr

1 σχόλιο:

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets