Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σε Υγειονομική Επιτροπή παραπέμπεται ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας

Από εκεί που είχε διακοπεί το Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Φεβρουαρίου στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, συνεχίστηκε λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. 

Το θέμα που κυριάρχισε, όπως ήταν φυσικό, ήταν αυτό της λήψης απόφασης για την απουσία του Δημάρχου μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.…
 

Με την εισήγηση του αναπληρωτή δημάρχου Σπύρου Πανά για χορήγηση στο Δήμαρχο αναδρομικής άδειας για το 2011, χορήγηση άδειας για το 2012 (3 μήνες) και  αίτημα για παραπομπή του Δημάρχου σε Υγειονομική Επιτροπή, άνοιξε η συζήτηση με πρώτο ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. 

Ακολούθως, το λόγο πήραν οι δ.σ. Καπετανέας, Πασακυριάκος, Δαβάκης, Τσιριγώτη, Κοντονής, Κικίλιας, Κασιδόκωστας Π., Αργυροπούλου, Γκολφινόπουλος, Ζαχαράτος, Νιτερόπουλος, Ζυγούρης και Σκουμπούρης. 

Θετικά υπέρ της εισήγησης τοποθετήθηκε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, στο θέμα των αδειών. Επεσήμανε  όμως, πως, ο Δήμος θα πρέπει να αποκτήσει και πάλι κεφαλή, πράγμα που σημαίνει πως, η παραπομπή του Δημάρχου στην Υγιεινομική Επιτροπή, πρέπει να είναι άμεση. 

Για διεσπασμένη πλειοψηφία μίλησε ο ΠαναγιώτηςΚαπετανέας, για πληροφορίες που διαχέονται στην κοινωνία της πόλης σκόπιμα σχετικά με την πορεία της υγείας του δημάρχου και για ευθύνες του αδελφού του δημάρχου, Παντελή Κασιδόκωστα,  για τη λανθασμένη εντύπωση που δίνεται γύρω από αυτήν. 

Για χρονοτριβή και καννιβαλισμό μίλησε ο Κ. Πασακυριάκος δημοτικός σύμβουλος της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ενώ, ο αντιδήμαρχος διοίκησης Δ. Δαβάκης ζήτησε να μην εξακολουθήσει η φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης, να μη δοθεί εκ νέου άδεια στο Δήμαρχο και να παραπεμφθεί άμεσα στην Υγειονομική Επιτροπή. 

Εντελώς αρνητικά στάθηκε απέναντι στην εισήγηση  η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Ηλέκτρα Τσιριγώτη,αρνούμενη να ψηφίσει και την άδεια του 2011 και του 2012. 

"Κανένα νόημα", είπε, "δεν έχει η περαιτέρω άδεια στο Δήμαρχο, ενώ χαρακτήρισε την ανάλυση της γνωμοδότησης "λάστιχο". "Κάποιοι προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Δεν ψηφίζω τίποτα", είπε, κλείνοντας την τοποθέτησή της. 

"Παγίδα καθυστέρησης" χαρακτήρισε την έκδοση της γνωμοδότησης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που ως γνωστόν ήταν πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Διονύσης Κοντονής. "Σήμερα, κι αφού πέρασε τόσος καιρός", είπε, "καλούμαστε να κάνουμε αυτό που είχα προτείνει τότε και το δημοτικό συμβούλιο το είχε απορρίψει". 

Εκκρεμότητα  που δεν μπορεί να συνεχιστεί χαρακτήρισε την απουσία του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα η Λυδία Αργυροπούλου. Ο Κ. Κικίλιας δεν συμφώνησε με τη χορήγηση δεύτερης άδειας και ο Γ. Γκολφινόπουλοςζήτησε η παραπομπή στην Υγειονομική Επιτροπή να γίνει με εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να συντομευθεί ο χρόνος, χαρακτήρισε δε, ψευδαισθήσεις την εμμονή κάποιων να μιλούν για επιστροφή του Γρ. Κασιδόκωστα στο Δήμο. 

Υπέρ της ψήφισης των αδειών τάχθηκαν οι δ.σ. Ζυγούρηςκαι Ζαχαράτος. Ο Γ. Σκουμπούρης χαρακτήρισε την απουσία του Δημάρχου διαλυτικό φαινόμενο και έκανε  τη διαπίστωση πως όλο αυτό το διάστημα η ηγετική ομάδα δεν έτρεξε  τις διαδικασίες. 

Τέλος, για νοσηρή κατάσταση μίλησε ο Γ. Νιτερόπουλοςζητώντας από τους συναδέλφους του να μην παραταθεί άλλο αυτή. 

Μετά τις δευτερολογίες ακολούθησε η ψηφοφορία κατά την οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι άδειες του 2011 και 2012. 

Για το 3ο σκέλος της εισήγησης, που αφορούσε την παραπομπή του δημάρχου προκειμένου να εξεταστεί στην Υγειονομική Επιτροπή, ψηφίστηκε η τροποποίηση του Γ. Σκουμπούρη, η οποία λέει ότι, η συγκεκριμένη Επιτροπή πρέπει να γνωμοδοτήσει μέχρι τις 30 Μαρτίου, ούτως ώστε, οι διαδικασίες που ενδεχομένως να ακολουθήσουν (ανάδειξη νέου δημάρχου) να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους Απριλίου. Την 1η Μαίου, δε, όπως άλλωστε ορίζει και η γνωμάτευση, ή να έχει εκλεγεί ο νέος δήμαρχος ή να είναι ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας πίσω στη θέση του. 

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση στο σκέλος αυτό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κύλησε ομαλά, χωρίς πλατειασμούς και αντεγκλήσεις. Και λέμε για το συγκεκριμένο σκέλος γιατί λίγο μετά υπήρξε μια αδικαιολόγητη, κατά την άποψή μας, έκρηξη της Αλεξίας Καμμένου με τον Γρ. Κωνσταντέλλο, που τελικώς με αμοιβαίες συγγνώμες, έληξε... "αναίμακτα'. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ψηφίστηκε η σύσταση Επιτροπής έχοντας μέλη τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου οι διαδικασίες να γίνουν με ταχείς ρυθμούς. 

Ήδη, απ' ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο φάκελλος με το αίτημα της σύστασης Υγειονομικής Επιτροπής βρίσκεται κιόλας, στα χέρια του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου.   


Πηγή: vimaonline.gr

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets