Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τέσσερις ώρες για ένα συμβούλιο που δεν έγινε ποτέ…

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα, σε κατάμεστη αίθουσα, ξεκίνησε χθες στις 8.00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αιτία της γεμάτης αίθουσας ήταν η παρουσία δημοτών με αίτημα να πάρεις απόφαση το σώμα συμπαράστασης στους δημότες έναντι του "χαρατσιού" που έχει επιβληθεί από το κράτος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Μετά από σχετικό αίτημα, το…

σώμα συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα κατ' εξαίρεση πριν από την ημερήσια διάταξη παραβιάζοντας έτσι τον κανονισμό για να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος.
Κατά τη συζήτηση όμως, κάθε φορά που κάποιος δημοτικός σύμβουλος έλεγε κάτι το οποίο δεν ήταν αρεστό στο ακροατήριο, ακολουθούσαν σε έντονο ύφος φωνές και ύβρεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με λεκτική επίθεση που έγινε στο πρόσωπό του, ήταν η αιτία που οδήγησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Δημήτρη Αναστασίου να αποχωρήσει από το έδρανο.
Τη θέση του πήρε στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος, κ. Διονύσης Γεωργουλόπουλος ο οποίος συνέχισε τη συζήτηση δείχνοντας μια ακόμα πιο διαλλακτική στάση απέναντι στους παριστάμενους δημότες. Ο κ. Γεωργουλόπουλος σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, εισηγήθηκε στο σώμα να πάρουν το λόγω τρεις δημότες, εκτός από τον εκπρόσωπο που είχαν ήδη ορίσει, αίτημα που έγινε δεκτό.
Η συζήτηση είχε φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα κατέληγαν σε κοινή απόφαση η οποία ήταν και πλήρως εναρμωνισμένη με το αίτημα των δημοτών, κάποιοι δημότες επέμειναν στη στάση τους να φωνάζουν και να προσβάλουν τους δημοτικούς συμβούλους όποτε αυτοί έλεγαν κάτι που δεν ήταν αρεστό.
Αφού λοιπόν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, και μετά από αρκετές προειδοποιήσεις, ο προεδρεύων, κ. Γεωργουλόπουλος, ως όφειλε διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να προστατέψει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του κ. Γεωργουλόπουλου ήταν και η μόνη ενδεδειγμένη αφού η μόνη άλλη λύση που υπήρχε θα ήταν να εκκενώσει την αίθουσα, γεγονός που θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή.
Η διακοπή της συνεδρίασης ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσε να προστατευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προτρέπουμε τον κ. Αναστασίου σε ανάλογη περίπτωση να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αντιπροέδρου του αντί να αποχωρεί προσωπικά από τα έδρανα κάθε φορά που νιώθει θιγμένος, αφήνοντας απροστάτευτο το σώμα που εκπροσωπεί.


Πηγή: triavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτάσεις Για Εσένα

Blogger Widgets